21 вересня, 2023


Соціокультурний проєкт "З любов’ю до життя"

  ЦРБ Голосіївського району м. Києва здійснює цей проєкт з метою підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями шляхом співпраці з організаціями, які їх об’єднують. У бібліотеці створені умови для проведення культурно-освітніх, літературно-музичних, виставкових заходів. З метою найбільшого розкриття творчих здібностей, допомоги в інтеграції у суспільне життя, налагодження партнерських зав’язків у ЦРБ проводиться активна робота.
  У ЦРБ та бібліотеці ім. Наталі Забіли відбулися лекції-демонстрації про творчість Катерини Білокур, трагічну долю Олени Теліги, про музеї Переяслава та місця, пов’язані з перебуванням Тараса Шевченка у Березовій Рудці на Київщині. Ці докладні презентації створили та провели члени ГО "Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів" Володимир та Світлана Петровські.
  Виставки художніх та декоративно-прикладних робіт були організовані і демонструються у читальній залі та інтернет-центрі Центральної районної бібліотеки. Роботи були надані членами ГО "Джерело натхнення", яку створила і очолює Світлана Одинець.
  Розширення кола спілкування людей з обмеженими фізичними можливостями, залучення їх до активного громадського життя, сприяння адаптації та інтеграції у суспільство є важливим завданням бібліотек. Адже ці культурні установи є загальнодоступними, безкоштовними, обладнаними спеціальними пандусами. Це сприяє виконанню програми про безбар’єрне середовище у столиці.




Немає коментарів:

Дописати коментар