08 вересня, 2023

Видатні постаті України - МИХАЙЛО ІВАНОВИЧ СІКОРСЬКИЙ - лекція-демонстрація (до 100-річчя з дня народження)

     Працівники ЦРБ Голосіївського району міста Києва завжди підтримують різноманітні  творчі проєкти.
       У рамках проєкту "З любов'ю до життя" продовжується співпраця нашої бібліотеки з громадськими організаціями людей з обмеженими можливостями. 

 Організатори Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів, історики Володимир та Світлана Петровські  представили читачам та працівникам ЦРБ лекцію-демонстрацію "Віртульна інтелектуальна мандрівка "Переяслав - місто музеїв" присвячену 100-річчю з дня народження Михайла Івановича Сікорського.
   
 
  Впродовж 57 років самовідданого служіння національній культурі Михайло Іванович Сікорський створив 27 історико-краєзнавчих музеїв. "Моє життя - музеї", - під таким девізом Сікорський працював до останнього подиху. На вівтар відродження та збереження національної історичної спадщини він жертовно віддавав не лише весь свій талант історика-краєзнавця, а й часто скромні матеріальні заощадження, викуповуючи раритетні експонати з приватних колекцій.


   Світлана і Володимир Петровські подарували бібліотеці книгу "Сковорода і Ми" - видання присвячене 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Це збірка статей 40 авторів,  Петровські автори статті "Той, чия совість як чистий кришталь. Коврайський період Григорія Сковороди".



У публікації використано матеріали сайту https://ukurier.gov.ua/uk/news/mihajlo-sikorskij-mriyav-stvoriti-misto-muzej/

Немає коментарів:

Дописати коментар