25 вересня, 2023

Зустріч з молодими письменниками.

  В інтернет-центрі ЦРБ Голосіївського району відбулася творча зустріч з молодими письменниками Ярославом Карпець та Давидом Суришваром. Українська поетеса  Ірина Рудика, відома під псевдонімом Інгі Герда, представила свою  збірку поезій для дітей "Смачненька абетка". Особливість "Смачненької абетки" полягає у тому, що вона надрукована шрифтом "Рутенія", який ґрунтується на давніх традиціях графіки українського народу.


  Письменник, журналіст, літературний критик, видавець, волонтер - Ярослав Карпець (член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України) презентував свою повість для підлітків "Self - Harm Самопошкодження", обравши дуже складну тему. Як зазначає письменник вже в анотації, "Ця книжка має соціальну мету: розповісти про так звані групи смерті й убезпечити підлітків від користування ними." Основною темою повісті є так звані ігри на кшталт "Синій кит" та інші, в яких "куратори" спонукають підлітків до самогубства, але попри це, в повісті розглянуто такі проблеми: конфлікт поколінь: батьки та діти, дорослішання підлітків, перші побачення, вплив та проведення часу школярів в Інтернеті та соціальних мережах, алкоголізм, залежність підлітків від комп`ютерних ігор.



  Ярослав - куратор багатьох проєктів. У рамках проєкту Кіноклуб Docudays ua yar.cinema.club відбувся перегляд та обговорення фільму "Життя в раю - нелегали по сусідству". Фільм викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як жителі Заходу поводять себе з сусідами - біженцями.


Учасники заходу  подякували молодим митцям за цікаве спілкування
та побажали нових творчих звершень!

Немає коментарів:

Дописати коментар