30 жовтня, 2023

Мистецтво у бібліотеці


 Затишні зали бібліотек завжди приваблювали людей, пов’язаних з мистецтвом. Адже мистецькі надбання - це скарби нашого народу, це те, що ідентифікує націю, робить її відомою у світі.

 Володимир Корсаков  науковець, автор підручників з педагогіки, дослідник біографій відомих українських діячів. 
 Проєкт "Геній місця" включає в себе документальні відомості про визначних особистостей, місця їх проживання в Україні.
 Дослідження Володимира Олексійовича про перебування у Києві видатного художника Михайла Врубеля, його зв’язки з українськими меценатами, митцями було представлене у відео нарисі "Літо у Мотовилівці Михайла Врубеля".
 Влітку 1887 року у Великій Мотовилівці перебував визначний художник Михайло Врубель. Згадкою про літо, проведене в Мотовилівці, Врубель для церкви Різдва Пресвятої Богородиці написав картину "Моління про чашу". Полотно збереглося у фондах Київської картинної галереї. 
 Корсаков показав місця, де знаходився маєток Тарновських, церква. Сьогодні місцева влада намагається відтворити пам’ятки архітектури та мистецтва минулого.


 Спілкування творчих людей завжди цікаве і надихає на створення нових проєктів. Відомий київський художник-графік Вадим Шевченко представив колекцію своїх карикатур з різної тематики. Його професійний підхід, особливі здібності роблять з цього виду мистецтва справжні маленькі шедеври.


 Знайомство з творчістю митців минулого і сучасності 
розширює діяльність бібліотек, покращує їх імідж, 
залучає нових користувачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар