19 січня, 2024

215 років від дня народження Едгара Аллана По

 Едгар Алан По
Повне зібрання прозових творів. 
   В перший том зібрання увійшло декілька оповідань, казок та єдиний закінчений роман родоначальника трилерів Едгара По «Оповідь Артура Гордона Піма». 
     Сам автор подавав роман у вигляді реального документу, адже він починається як звичайна розповідь про морські пригоди. Тим дивнішими й страшнішими стають подальші події, які призводять до просякнутого жахом Незрозумілого.
     Це розповідь про морську подорож до Південного полюсу екіпажу брига "Дельфін". Про неї оповідає Гордон Пім, молодий хлопець, що мріяв стати моряком.
      Він ховається разом із своїм собакою у трюмі бригу. Там він цілими днями сидить у непроглядній темряві, аби випадково не виказати себе і це призводить до того, що Пім знаходиться у якомусь дивному напівбожевільному стані.
         Одного дня його пес приносить в зубах записку, у якій кров'ю написано: "Якщо хочеш залишитися в живих, не виходь зі сховку"... На борту збунтувалися матроси, що призвело до , бунту та катастрофічних наслідків .
     Чи дісталося судно до Південного полюса і що стало з юнаком ви зможете прочитати у цьому виданні. А також ще багато містичних та загадкових оповідань.

#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК
#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

Немає коментарів:

Дописати коментар