11 січня, 2024

Найстрашніше - проґавити прекрасне

  Співробітники ЦРБ завжди, коли є можливість, відвідують міські та районні заходи. Цього разу ми були запрошені Жанною Іванівною Бебешко (сценарист, телережисер, музичний редактор) на вечір-пам'ять одного з найвидатніших митців ХХ століття - Сергія Параджанова.
  Приємно було зустрітися на заході з колегами по співпраці Тетяною Скирдою, Ксенією Купчик (Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого), Вікторією Колесник (директор Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського), Владою Литовченкоиректор  Вишгородського історико-культурного заповіднику), Сергієм Савенковим (актор Національної опери України), з користувачами та друзями нашої бібліотеки  Ольгою Коваленко, Євнікою Анатоліївною Ліньовою, Тетяною Пліхневич. А також познайомитися з народною артисткою України Валентиною Ковальською, яка співала з Ніною Матвієнко та Марічкою Миколайчук у легендарному тріо "Золоті ключі" понад 50 років.
  Серед гостей вечора були відомі постаті   кіномистецтва: Роман Балаян, Ахтем Сеітаблаєв, Лариса Кадочникова та інші. 



  Параджанов започаткував в українському образотворчому мистецтві жанр колажу, в якому проявлялася його фантазія, колорит його творчого бачення.


  У холі Будинку кіно була представлена виставка колажів народної актриси України Лариси Кадочникової, а також живопис та колажі сучасних українських митців.


Вечір підтвердив головне: 
Параджанов, а з ним разом і українське кіно, 
продовжують викликати великий інтерес різних поколінь українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар