28 січня, 2024

До Дня пам'яті Героїв Крут


  29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами, які загинули в нерівному бою, відстоюючи зі зброєю в руках Українську державу. Завдяки звитязі та сміливості українських вояків, більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні, що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Цим документом Україна визнавалась самостійною державою з західним кордоном, що існував між Австро-Угорщиною й Росією до 1914 року.   Договір передбачав встановлення дипломатичних відносин між деякими країнами, повернення військовополонених, обмін цивільних інтернованих, відмову від будь-яких анексій і контрибуцій, негайне відновлення економічних контактів і взаємного обміну товарами.
  Після здобуття Україною незалежності подвиг Героїв Крут  став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.
 З метою вшанування пам'яті Героїв Крут для студентів Київського професійного коледжу цивільного будівництва було проведено патріотичну годину "Подвиг через століття"
 Розпочав    захід   голова  ГО   "Славетні    епохи     України" Олег Дурмасенко. Він провів історичні паралелі, якою ціною  неймовірних зусиль,  трагічних втрат Україна заявила про своє право бути вільною та незалежною державою. Наголосив, що справжні патріоти завжди героїчно відстоювали свободу свого народу, свою рідну землю.


Захід продовжився переглядом документального фільму 
"Герої України. Крути. Перша Незалежність" 
у рамках кінолекторію
"Історія на екрані".


  Крути, ми пам’ятаємо!
Слава Україні! Героям слава!


При створенні публікації використано матеріали
 https:///rubric-society/3393767-29-sicna-pamatni-dati.html

Немає коментарів:

Дописати коментар