04 листопада, 2013

До 70-ї річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників

Киреєв Георгій Олександрович народився в 1923 році в м. Києві в робітничій сім'ї працівників заводу " Арсенал". Учасник Великої Вітчизняної війни. Сержант у відставці. Брав участь в обороні Києва . Пройшов бойовий шлях від Сталінграда до Східної Пруссії. Тричі поранений. Інвалід війни II групи. За бойові заслуги нагороджений орденами і медалями , солдатським знаком " Відмінний мінер " .
Більше 35 років Г.О. Киреєв пропрацював у Центральному апараті Міністерства фінансів України і в 1987 році вийшов на пенсію з посади заступника начальника управління . Веде активну громадську роботу . Нині - член Київської міської Ради ветеранів , заступник голови Ради ветеранів Голосіївського району.
Автор опублікованих у періодиці та поетичних збірках багатьох віршів і пісень. На його слова написані пісні композиторами Олександрою Пахмутовою, Климентієм Домінченим , Костянтином Мясковим , Володимиром Тиліком та іншими. Георгій Киреєв - лауреат I і II оглядів художньої творчості ветеранів Києва .

В ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулася зустріч Георгія Олександровича Киреєва зі студентами І та ІІ курсів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва.
Він розповів про свій бойовий шлях та прочитав вірші, присвячені своїй бойовій юності.



Подібні зустрічі дуже важливі для виховання патріотичного настрою нашої молоді.




Немає коментарів:

Дописати коментар