06 травня, 2015

70- річчю Перемоги присвячується

5 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся вечір-пам’ять «Перемогли, щоб жити в мирі». На зустріч з учнями КВРПУБ запросили аматора художнього слова, громадського діяча, постійного читача Олега Васильовича Петракова.


Завідуюча відділом обслуговування Борисенко Г. М. розповіла учням, що у цьому році 8-9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і 70-у річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі. Цьогорічне вшанування відбудеться під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо» із символом – червоний мак. Галина Миколаївна також представила присутнім Олега Васильовича Петракова.



Олег Васильович пережив війну в дитинстві. Він поділився своїми спогадами про важкі воєнні і повоєнні часи. З великою шаною та вдячністю він згадав усіх, хто захищав Батьківщину зі зброєю у руках і хто тяжко працював у тилу ворога і виховував дітей.
Завершився вечір поезією воєнних років В. Стуса,  М. Майорова, П. Тичини, М. Бажана, П. Воронька та інших, яку з натхненням прочитав Олег Васильович.





Учні усвідомили трагічність подій Другої світової війни і дуже уважно слухали Олега Васильовича. Хвилиною мовчання було вшановано усіх загиблих.








До Дня Перемоги у бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку
  «Ми подвиг вічно будемо пам'ятати».















Виставка закликає молодь поважати і шанобливо ставитися до ветеранів війни, яких щороку залишається менше і багато з них вже не в змозі за станом здоров’я відвідувати заходи.



Ми, бібліотекарі, з великим задоволенням навідуємось у гості та поздоровляємо зі святами наших шановних ветеранів - мешканців нашого району. Ми Вами пишаємось!!!
Дай, Боже, Вам Миру, Добра, Здоров’я, Вам та Вашим рідним!!!
                 Земний уклін Вам, 
                 Воїни Землі! 
                 Ви світ в боях 
                 зуміли захистити. 
                 Хай Вам співають 
                 довго солов’ї. 
                 До сотні літ Вам, 
                 любі, всім дожити! 
                                В. Назарук