04 червня, 2015

Засідання кінолекторію

3 червня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулось чергове засідання кінолекторію, на яке ведучий Андрій Дмитрук запросив цікаву людину Лисюк Тетяну Романівну. Вона протягом десяти років вивчає традиційну китайську медицину у-сін і відчула на собі її цілющу силу. Тетяна Романівна розвиває проект «Путешествие с облаками», мета якого повернути людину до ритмів природи.



Згідно канонам традиційної східної медицини, в оточуючому світі (макрокосмосі) людина є світом в мініатюрі (мікрокосмосом) і складається з тих самих п’яти першоелементів, які попадають в організм з водою і повітрям. Взаємодія Інь та Ян створює 5 першоелементів: Дерево, Вогонь, Земля, Метал, Вода. В організмі, так само як в природі, всі органи і фізіологічні системи тісно взаємодіють один з одним, між ними йде постійний енергетичний обмін.


Кожний отримав схему у-сін - перетворень п’яти стихій. Тетяна Романівна пояснила зображене і відповіла на численні запитання слухачів.



















На питання «Як бути здоровим і жити довго?» Тетяна Романівна відповіла, що над своїм здоров’ям необхідно працювати. Вона рекомендувала присутнім займатися разом з інструкторами тайцзіцюань, цігун. Кожен має можливість зрозуміти себе і оточуючий світ, отримати впевненість в собі і покращити своє здоров’я.



Вечір завершився переглядом художнього фільму «Весна, літо, осінь, зима…і знову весна» південнокорейського режисера Кім Кі Дука.