17 грудня, 2015

До Дня ліквідатора

16 грудня в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбувся захід до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. До бібліотеки завітали ліквідатори
 Валерій Навойчик і Жорж Шанаєв, ансамбль «Червона гвоздика»
. Програма заходу була дуже насиченою.



Розпочала захід завідуюча відділенням соціально-культурних послуг територіального центру соціального обслуговування Голосіївського району міста Києва Цісарж Ірина Вікторівна. Вона привітала наших шановних гостей-ліквідаторів та представила артистів ансамблю «Червона гвоздика».





Прозвучали популярні пісні у виконанні ансамблю «Червона гвоздика».























Головний бібліотекар з питань масової роботи та зв'язків з громадськістю Логвиненко
Зоя Антонівна представила наших почесних гостей-ліквідаторів

Валерія Навойчика і Жоржа Шанаєва.





Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, поет та фотохудожник Валерій Навойчик розповів присутнім про своє життя, про незабутні події квітня 1986-го року та про наслідки тієї великої трагедії. Він прочитав уривок зі своєї поеми «Боль Прометея».


Художник-аматор, голова студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом не зламні», учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Жорж Шанаєв також поділився з присутніми сумними спогадами про Чорнобиль. Були продемонстровані його нові графічні роботи на цю тему.














Басанська С. П. з колективу «Червона гвоздика» розповіла про свою дочку Тарасову Катерину, яка після закінчення медичного училища була направлена в Чорнобильську зону.





Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч людей, які віддали своє життя за майбутнє не тільки України, а також Європи.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.