08 листопада, 2016

Презентація рекомендаційного списку літератури

9 листопада 2016 року відзначається 40-річчя заснування Української громадської групи сприяння виконанню Гельсінських угод (Української гельсінської групи). Це була перша легальна правозахисна організація в Українській РСР, яка відіграла одну з ключових ролей у національно-визвольній боротьбі українського народу, розпочала ненасильницький, легальний і правовий шлях у здобутті Україною незалежності, становленні демократії, поваги до прав людини.
На вшанування цієї події, засвідчення значення для розвитку демократичної правової держави і громадянського суспільства, з метою гідного відзначення 40-ї річниці створення Української громадської групи сприяння виконанню Гельсінських угод, сприяння розвитку правозахисної громадської діяльності в Україні 4 квітня 2016 року Президент України видав Указ № 126 "Про відзначення 40-річниці створення Української Громадської Групи сприяння виконаннню Гельсінських угод".

До цієї дати інформаційно-бібліографічним відділом складено та презентовано
  рекомендаційний список літератури «Через тернії до зірок».


Рекомендаційний список літератури складається з наступних розділів:
 Становлення правозахисного руху в Україні.
 Українська Гельсінська група, як одна з течій українського дисидентства.
 Рекомендована література.
 Матеріали з Інтернет ресурсів.
Рекомендаційний список літератури «Через тернії до зірок» розрахований на бібліотечних працівників та широке коло читачів.






У читальній залі бібліотеки оформлено тематичну полицю «Вільні у невільній країні».





















Немає коментарів:

Дописати коментар