28 січня, 2017

До Дня пам'яті Героїв Крут




27 січня у ЦРБ ім. М.О. Некрасова для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбувся урок мужності «Крути – символ героїзму українського юнацтва». 





На цей захід були запрошені: Терентьєв Всеволод Валеріанович – керівник Голосіївської районної організації ВО «Свобода», Ярослав Люти – заступник керівника ВГО «Сокіл» та член цієї організації Роман Гавриленко.















На початку заходу завідуюча відділом обслуговування Галина Миколаївна Борисенко ознайомила присутніх з літературою, яка присвячена Героям Крут.


























Ярослав Люти розповів про боротьбу юних захисників України під Крутами в січні 1918 року. Йому вдалося відтворити історію бою, передати настрій патріотично налаштованої молоді того часу (київських студентів та учнів старших класів гімназії), які зі зброєю в руках стали на захист незалежності проголошеної напередодні Української Народної Республіки. Ярослав провів історичні паралелі з подіями сьогодення в Україні. Він довів учням, що історію творить молодь і розповів про свою участь в АТО.

Ярослав запросив учнів до участі в акції пам'яті Героїв Крут, яка відбудеться 29 січня на Аскольдовій могилі. 











Відбулось дружнє спілкування з працівниками бібліотеки та маленький "майстер-клас" для молоді.


Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Сьогодні, на нас, українців, лягає величезна відповідальність бути гідними пам'яті полеглих героїв, продовжувати боротьбу попередніх поколінь  за територіальну цілісність України.
Слава Україні та її Героям!


29 січня співробітники та відвідувачі нашої бібліотеки були присутні на майданчику біля станції метро "Арсенальна", де військові реконструктори відтворили протистояння між більшовиками та силами "Української Народної республіки", що сталося у січні 1918 року.













Після цього співробітники та відвідувачі приєдналися до смолоскипної ходи в пам'ять про героїв битви під Крутами.


            

Немає коментарів:

Дописати коментар