21 лютого, 2018

Ціна питання

15 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова організували та провели для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва літературно-мистецьку зустріч "Ціна питання..." за участю творчої молоді, що переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО до Києва.












Відбулось щире спілкування молоді про трагічні події листопада 2013 – лютого 2014 р. на Майдані Незалежності у Києві. Анна (Донецьк), Олексій (Луганськ) та Павло (Крим) розповіли про свої поїздки до київського Майдану та про організацію майданів і протистояння сепаратистів на Сході України і в Криму. Анна впевнена, що подвиг Героїв Небесної Сотні навічно залишиться в душах і серцях українців, як приклад національної честі і гідності.




Від Анни Гуцулки, яка працює волонтером у програмі UNICEF, учні почули відверту розповідь про війну на Донбасі, про гуманітарні проблеми місцевих жителів у "сірій зоні", про психологічний стан дітей під час обстрілів. Анна з друзями проводили у школах і дитсадках майстер-класи з малювання для дітей, психологічні тренінги, допомогали морально і матеріально. Цікавою була історія про те як розмальовану футболку з написом "Попасна - це Україна" продали на аукціоні у Петербурзі.



Анна презентувала також свою книгу "Дневник дончанки/гуцулки", в якій яскраво відбивається біль і поневіряння переселенців, віра у справжню Україну, надія на Перемогу... . Вона читала свої вірші у музичному супроводі, учасника гурту "Зелена кров".








Працівники бібліотек подякували за теплу і змістовну зустріч, розповідь про сучасний стан боротьби за незалежність і цілісність України на лінії розмежування та волонтерські проекти для дітей.






До Дня Героїв Небесної Сотні у читальній залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова демонструється виставка-вшанування "Вічна слава безсмертю Хоробрих!"

Немає коментарів:

Дописати коментар