03 квітня, 2018

Презентація книги розмов з Адою Роговцевою "Прості речі"

29 березня співробітники ЦРБ ім. М. О. Некрасова відвідали Будинок кіно, де відбувся творчий вечір Ади Роговцевої з нагоди виходу книги розмов з акторкою «Прості речі».




«Прості речі: вісім розмов з Адою Роговцевою» - це вже третя автобіографічна книга Ади Миколаївни (перша була «Мій Костя», 2006 р., потім «Свідоцтво про життя», 2013 р.). Вісім інтерв‘ю з актрисою записували впродовж двох років філолог Тетяна Терен і театрознавець Анна Липківська. Як зізналися співавтори, розмови проходили за звичай на кухні у квартирі Роговцевої за чашкою чаю чи філіжанкою кави і тривали інколи по чотири – шість годин! Це відверті діалоги про життя, родину, близьких людей, покликання, професію і країну... До видання увійшли архівні та сучасні фотографії Ади Роговцевої, багато з яких публікуються вперше. Книга вийшла у видавництві «Pabulum».



Головна героїня вечора – Ада Роговцева, українська акторка театру та кіно, Народна артистка УРСР(1967), Народна артистка СРСР(1978), Герой України (2007). А також у заході взяли участь авторки книги Тетяна Терен й Анна Липківська, акторка і режисер Катерина Степанкова та акторка Лариса Руснак.



 Бібліотекарі отримали велике задоволення від живого спілкування Ади Роговцевої з глядачами та виступу колег-акторок, а також від перегляду унікальних фото- та відеоматеріалів з родинного архіву Роговцевої-Степанкових. Після презентації придбали книгу «Прості речі» і отримали автограф великої акторки.







Немає коментарів:

Дописати коментар