29 серпня, 2018

"Я вірю в майбутнє твоє, Україно!" - святкуємо 27 річницю Незалежності України

23 серпня у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. Максима Рильського голосіївці святкували День прапора та День незалежності України "Україна є! Україна завжди буде!". Бібліотеки системи активно долучились до загальнорайонної святкової програми та провели святкові майстер-класи, вікторини, конкурси, патріотичні читання під гаслом "Я вірю в майбутнє твоє, Україно!".



З святом Днем Незалежності України голосіївців привітала голова Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Н.В. Бондар.













Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова провели майстер-клас з орігамі "Ми віддаємо наші серця, тобі, Україно!", квест «Голосіїво – наш дім» та літературні вікторини.


                     

    

  


Інтерактивну вікторину "Нині свято нашого народу, свято України, її роду" для гостей запропонували працівники бібліотеки для дітей № 142. До неї залюбки долучились і діти, і дорослі.


     

Бібліотека сімейного читання № 152 заохотила присутніх конкурсом-вікториною та майстер-класом "Незалежна і єдина наша ненька Україна".


      


Працівники бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей провели цікаву, інформаційно насичену народознавчу вікторину та майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок "Прадавній оберіг нашої країни".


     

       

Майстер - клас з виготовлення паперових голубів "Голуб миру прилети, Україну захисти!" та краєзнавчу розповідь про Голосіїво для гостей свята запропонували працівники бібліотеки ім. М.П. Стельмаха.


        

       


Майстер-класи з виготовлення патріотичних листівок "Мої улюблені слова: "Вітчизна", "Незалежність", "Воля"...", літературні конкурси та голосні читання поезії зібрали дітей та молодь біля стендів бібліотек для дітей ім. В.А. Симоненка та № 15.


      


  Свято Держави відзначали і в стінах ЦРБ ім. М. О. Некрасова. Тут пройшов День інформації: "Незалежність:дар чи випробування?". Зацікавила читачів книжково-ілюстративна виставка "Державність вимріяна поколіннями".















Бібліографічний глобус "Незалежність країни на сторінках бібліографічних видань".

Протягом дня демонструвались DVD фільми про історію нашої державності.
Проведена інформаційна година "Ми - українці".






У святковій програмі "Україна є! Україна завжди буде!" також взяли участь: галерея народної творчості народної студії "Берегиня" та ГО "Джерело натхнення", Централізована система дитячо-юнацьких клубів "Щасливе дитинство", Дитяча художня школа № 9.
Чудову концертно-мистецьку програму представили народний дитячий ансамбль пісні і танцю "Світанок", фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина", зведений військовий оркестр інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та військового ліцею імені Івана Богуна.

    

       
   
    

Усе моє, все зветься Україна
Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори.


                             Ліна Костенко


Співробітники та відвідувачі ЦБС Голосіївського району були присутні
на урочистому військовому параді на честь 27-ї річниці Незалежності.



Немає коментарів:

Дописати коментар