17 вересня, 2018

До Всеукраїнського Дня бібліотек


Напередодні свята - Всеукраїнського Дня бібліотек на абонементі розгорнуто книжкову виставку «Лауреати літературних премій від Нобеля до «Коронації слова».

  Премії - це визнання письменницького таланту, визнання літературного твору. Літературні премії бувають різні: міжнародні, державні, обласні, районні тощо. Мрія кожного письменника досягти найвищого визнання, бути відомим та славетним.
Пропонуємо познайомитися з лауреатами літературних премій світу й України.
  Нобелівська премія в галузі літератури вважається  найпрестижнішою міжнародною літературною премією у світі. Створена разом з чотирма іншими Нобелівськими преміями за заповітом Альфреда Нобеля 1895 року, вручається з 1901.
  «Коронація слова» - Міжнародний літературний конкурс, який потягом 19 років відкриває літературні таланти в Україні й за її межами та відзначає найкращі твори. Засновники цього унікального проекту - Тетяна та Юрій Логуши, а Генеральним партнером «Коронації слова» залишається «Крафт Фудз Україна». Перемогти в конкурсі означає привернути до себе увагу суспільства, знайти своїх читачів та шанувальників.
  В Україні щорічно вручається близько двох десятків премій, так чи інакше пов’язаних з літературною та письменницькою діяльністю.
Більшість із них носять імена найвідоміших українських письменників: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Миколи Гоголя, Володимира Сосюри, Василя Стефаника …
   Звертаємо увагу читачів на дві найважливіші українські премії:
Нацональна премія імені Тараса Шевченка та премія імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.



Немає коментарів:

Дописати коментар