05 лютого, 2019

Замах на мистецтво

  4 лютого на абонементі з'явилася незвичайна книжково-ілюстративна виставка
  "Арт-детектив: злочин у світі мистецтва"
 Вона стала результатом колективної творчої праці бібліотекарів відділу. Сама ідея виникла у зв'язку з резонансною подією. Так, 27 січня 2019 року на очах у відвідувачів Третьяковської галереї вкрали картину Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим". За словами очевидців, чоловік видавав себе за працівника музею. Він "бадьорим кроком підійшов до картини і зняв зі стіни", зайшов за колону, вийняв картину з рами і спокійно пішов. Тільки через кілька хвилин охорона підняла тривогу.
 Літературний жанр, у якому злочин - ключовий момент сюжету - це детектив, а злочин у мистецтві - це арт-детектив.
 У фондах бібліотеки було підібрано книги, яких об’єднав жанр арт-детективу. До речі, Арт-детектив - відносно новий жанр в літературі. Він цікавий тим, що в сюжеті так чи інакше фігурують різні предмети мистецтва і коштовності. Заплутані, загадкові, а місцями - і неймовірно страшні історії про музейні крадіжки та інші злочини «проти прекрасного» припадуть до душі не тільки мистецтвознавцям і цінителям шедеврів.



Виставка складається з двох частин: перша - саме видання творів в жанрі арт-детективу, друга - фактографічні та інформаційні матеріали з періодичних видань та збірників про найвідоміші музеї, картинні галереї, про геніальних художників та найзухваліші викрадення світових шедеврів живопису.


Шановні читачі! Для вас працювали:

- ідея та виконання - зав. відділом Т. Прилєпова- підбір літератури  - бібліотекар Н. Костенко- інформаційна підтримка та реклама - бібліотекар А. Чух- художнє оформлення - художник Ю. Назаренко


Виставка триватиме протягом місяця.

Перші поціновувачі арт-детективу











Немає коментарів:

Дописати коментар