21 березня, 2019

«Поезія – це плід і роздумів і вражень!»

19 березня відбулись заходи, присвячені 124-річниці від дня народження
 Максима Рильського та Всесвітньому дню поезії.



Заходи розпочалися у Голосіївському парку вшануванням пам’яті видатного українського поета і перекладача. В урочистостях взяли участь: представники Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського та Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАН України, співробітники ЦРБ
 ім. М. О. Некрасова, викладачі та студенти Київського транспортно-економічного коледжу, поети та поціновувачі творчості великого митця, а також в цьому році до заходу долучилися 
представники Київського національно-культурного товариства поляків «Згода».



Урочисте покладання квітів




Флешмоб з книгами Максима Рильського




Працівники ЦРБ ім. М. О. Некрасова гостинно запросили усіх до бібліотеки   на  свято  «Поезія – це плід і роздумів і вражень!»






Відкрити захід запросили директора і провідного наукового співробітника Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського Вікторію Колесник і Віктора Ціона.















На жаль,  не було з нами Максима Георгійовича Рильського. Дізналися, що він виступає з лекцією про діда в Лисянці, на Черкащині. До речі, вже стало доброю традицією кожного року бачити і слухати Максима Георгійовича на святковому заході у нашій бібліотеці. Він завжди розповідає про щось невідоме і цікаве з творчості і життя свого славетного родича.


Програму продовжила режисер кіно та телебачення, поет, перекладач -  Ірина Бонітенко, вона завітала до нас вперше і презентувала свою книгу "Квіти трави" - це переклад українською мовою вибраних віршів польських поетів.

 Артистично та яскраво звучала висока поезія у виконанні Ірини Боні.






Представник Київського національно-культурного товариства поляків «Згода»
 пан Роман Маловський почав свою промову польською, але майже все було зрозуміло.




Завідувач бібліотеки КРВПУБ Лідія Петрівна Баранова завжди натхненно знайомить слухачів з поезією Віктора Баранова.


1

Письменник і журналіст Андрій Костюченко  розповів про свою творчу діяльність і зачитав уривки з творів.



За чаюванням у тісному колі продовжили виступи поети: Елеонора Зима,
 Надія Чорноморець, Сергій Сокольник та інші.


Із соціальної мережі Фейсбук

"Щира подяка усім учасникам і найперше господарям цієї затишної оселі: Галині Борисенко, завідувачці ЦРБ ім.М.Некрасова, а також співробітницям бібліотеки Ніні Локоть, Зої Логвиненко, Людмилі Циндровській, Наталії Романюк, Антоніні Чух і Ларисі Разумовській. До нових зустрічей на наших спільних заходах!"

1 коментар: