23 червня, 2021

Пам'ятаємо...22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. День пам’яті засновано указом президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день.
Дата вибрана не просто так - 22 червня війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території. Вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва. Вторгнення супроводжувалося нанесенням масованих ударів по військових і стратегічних об’єктах, а також населених пунктах. У перші ж години на захист Батьківщини піднялися тисячі осіб. Україна понесла великі втрати, серед загиблих – понад 5,5 млн мирного населення, 2,5 млн – солдати.



До заходів, присвячених Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, приєднались працівники та користувачі читальної зали ЦРБ ім. М.О. Некрасова. 







З відеозаписом авторської програми, змістом якої є
зустріч з відомим українським філософом В'ячеславом Кудіним та істориком Георгієм Буйко, присутніх познайомив письменник, режисер, сценарист Андрій Дмитрук.








Докладний екскурс в історичні події Другої світової війни, оцінки її значення, маловідомі факти - все це було цікавим, пізнавальним і важливим.


Бібліотечний проєкт "Історія на екрані" діє вже декілька років і має велике значення для популяризації книг та документальних матеріалів про історичні та культурні події, залучення до бібліотеки нових читачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар