17 жовтня, 2023

Англія - лідер співдружності.

  Великобританія за свою майже двохтисячолітню історію мала й досі зберігає цілий ряд характеристик і визначень. Найбільш відомі з них - цариця морів, батьківщина першої антифеодальної буржуазної революції, авторка промислового перевороту, родоначальниця кількох популярних у світі видів спорту - тенісу, регбі, футболу.  Поєднання парламентської демократії з королівським правлінням - це дивовижний колективний витвір таланту, розуму, багатолітнього досвіду британців, що стало надбанням усього людства.
  Під час повномасштабної війни з рф Велика Британія надає Україні військову, гуманітарну і економічну підтримку. Британія залишається налаштованою і далі  підтримувати бюджет і економіку України, допомагати відновити енергетичну систему та іншу цивільну критичну інфраструктуру, які зазнали атак від російських повітряних ударів. Крім того, Британія вже запровадила санкції проти понад 1,2 тис російських фізичних осіб і проти понад 120 юридичних осіб з часу вторгнення.
   Цікаві відомості про Англію  та  з історії Великої Британії довідались з розповіді Євніки Анатоліївни Ліньової - активної читачки, історикині, громадської діячки. А також з книжкової виставки "Англія - лідер співдружності".
   Євніка Анатоліївна неодноразово була в цій країні, має численні буклети, книги, фотоархів, який представила на зустрічі. Адже особисті враження допомагають більш широкому розкриттю матеріалу.
   









   Актуальним став виступ гостя бібліотеки, члена Національної спілки журналістів України, члена Морського інституту Великобританії Володимира Васильовича Гнатенка
   




   У минулому моряк, член Одеської регіональної організації НСЖУ розповів про XXIV Загальнонаціональній конкурс "Українська мова - мова єднання". Організатори конкурсу на чолі з головою оргкомітету Юрієм Анатолійовичем Работіним більше 20 років поспіль проводять цей конкурс, надаючи українцям усього світу унікальну можливість єднання навколо рідної мови, історії, культури.

   

 
   
   Володимир Васильович подарував номер газети "Золотослів" Одеської обласної організації НСЖУ, у якому міститься докладна інформація про конкурс, відгуки та побажання від голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олега Наливайка, голови Усеукраїнського товариства "Просвіта" Павла Мовчана, голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.


Немає коментарів:

Дописати коментар