16 лютого, 2024

Творча зустріч з Оленою О'лір

 До Дня Святого Валентина на зустріч з українською поетесою, перекладачем англомовної поезії і прози Оленою О'лір були запрошені студенти Київського професійного коледжу цивільного будівництва. Творча зустріч була присвячена Вільяму Батлеру Єйтсу (1865-1939) - знаменитому ірландському письменнику, лауреату Нобелівської премії, лідеру ірландського літературного відродження кінця ХІХ - початку ХХ століття, засновнику першого національного театру.


  Дуже цікавою була презентація Олени про життя  та творчість Вільяма  Єйтса, жінок у його житті та про легендарних закоханих з  книг "Кельтські сутінки" і "Таємна троянда", які пані Олена перекладала з англійської. Твори Єйтса сповнені мотивів ірландської давнини, кельтської міфології та європейської містики.



   Неймовірна розповідь Олени про книгу "Кельтські сутінки", яка веде читача в саме серце Ірландії, у край фейрі, чарівних істот, що походять від давніх ірландських богів, у сутінкову країну духів і привидів, не залишила байдужими гостей заходу.





Поетичний переклад від Олени О’Лір


  Наша зустріч з Оленою О'лір співпала з Днем дарування книг і було дуже приємно отримати у подарунок книгу Вільяма Єйтса "Кельтські сутінки".

 
Фото на згадку



Дякуємо Олені О’Лір за знайомство  з творчістю ірландського письменника Вільяма Батлера Єйтса в українському перекладі.

Немає коментарів:

Дописати коментар