29 грудня, 2014

Засідання кінолекторію


26 грудня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося останнє в цьому році засідання кінолекторію. Ведучий Андрій Дмитрук запропонував присутнім переглянути американський комедійний мюзикл «The Band Wagon» («Театральний фургон» або «Театральний вагон»), знятий у 1953 році режисером Вінсента Мінеллі. Це одна з найбільш відомих постановок Фреда Астера, компанії MGM і в історії Голлівуду в цілому. На думку критика Босли Кроутера (New York Times), - «це кращий музичний фільм в історії кіно».


Андрій Всеволодович розповів про виникнення такого жанру як мюзикл, народження якого пов’язано з історією американських комерційних театрів на Бродвеї. Жанр мюзиклу підкреслює синтез мистецтв, який утворюється під час зйомки музичного кінофільму, де задіяна музика, спів, танець, драматичні діалоги – все це органічно зливається в єдиному сюжеті.


Головних героїв мюзиклу «Театральний вагон» виконують відомі актори того часу Фред Астер і Сід Чарісс.







Фред Астер (Фредерік Аустерліц) –легендарна зірка Голлівуду, актор театру і кіно, танцюрист, хореограф, співак. Він один з найбільших майстрів музичного жанру в кіно, який віртуозно поєднав найрізноманітніші форми танцю. Майкл Джексон вважав його своїм вчителем.




Сід Чарісс (Тула Елліс Фінклеа) – чарівна красуня. Вона починала свою кар’єру як балерина, але великий успіх отримала в кіно.





Після завершення фільму лунали оплески глядачів, вражених грою талановитих акторів. Цей мюзикл - справжній подарунок до новорічного свята. Колектив бібліотеки висловлює вдячність нашому шановному ведучому Андрію Дмитруку.

Немає коментарів:

Дописати коментар