09 січня, 2015

Засідання кінолекторію



7 січня ми прославляємо народження Сина Божого – Ісуса Христа, якому люди поклоняються вже два тисячоліття, і звучить щире та сповнене радості привітання: «Христос народився!» — «Славімо Його!». Різдво Христове належить до великих християнських, так званих дванадесятих свят, які церква відзначає особливо урочисто.





8 січня в ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося перше в новому році засідання кінолекторію, тема якого «Походження свята Різдва» зацікавила багатьох читачів. Церковну версію виникнення свята Різдва знає чи не кожен, тому ведучий Андрій Дмитрук запропонував присутнім зробити невеличку історичну подорож в далеке минуле й дослідити появу такого свята як Різдво взагалі. Він розповів, що раніше це свято мало зовсім інший характер і зміст.



Продовжилося засідання переглядом американського комедійного мюзикла «Светлое Рождество» («Белое Рождество») режисера Майкла Кертиця, 1954 року. Картина наповнена атмосферою, яка так необхідна для створення свята. Герої фільму нам підказують, що багато залежить від нас - кожен може створити свято для своїх друзів, а головні помічники в цьому повага, дружба, любов.



Немає коментарів:

Дописати коментар