23 лютого, 2016

"Інформаційне забезпечення діяльності дитячого творчого об'єднання"


18 лютого в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся районний семінар-практикум керівників гуртків загальноосвітніх навчальних закладів «Інформаційне забезпечення діяльності дитячого творчого об’єднання», який зібрав більше 20 вчителів-керівників гуртків шкіл Голосіївського району.





Методист районного науково-методичного центру управління освіти Олена Скорик у своїй презентації повідомила, що в районі діє 332 гуртка, з яких 33 гуртка гуманітарного напрямку, 6 дослідницьких, 8 соціально-реабілітаціних та ін.


 

Провідний бібліограф відділу масової роботи та зв’язків з громадськістю Тетяна Серебреннікова наголосила на інформаційному та соціально-культурному ресурсі бібліотек на допомогу вчителю-гуртківцю, розповідаючи про форми роботи бібліотек системи. Вчителі заповнили анкету-запит до бібліотек. За результатами анкетування, практично в рівній мірі вчителям потрібно довідково-інформаційна підтримка бібліотек, допомога в організації семінарів та виставок учнів та зацікавленість краєзнавчим проектом «Голосієво – наш дім». Половина від загальної кількості вчителів зацікавились бібліотуризмом – екскурсіями бібліотеками району та музеями міста в рамках бібліотечних проектів. Більше половини присутніх висловили бажання відвідувати бібліотечні курси зі створення блогів. І така сама кількість зацікавлена приходити з гуртківцями до бібліотеки на зустрічі з цікавими людьми.

Провідний бібліограф відділу автоматизації Йосип Кобилко розповів про інформаційне наповнення сайту і блогів бібліотек системи, запропонувавши вчителям курс навчання роботи з блогами для висвітлення діяльності свого гуртка.



Тож можна констатувати, що бібліотека зі своїм інформаційним та соціокультурним ресурсом завжди потрібна освітянам і допомагає вирішувати ряд організаційних та методичних питань позаурочної діяльності учнів.