23 лютого, 2016

До Дня Героїв Небесної Сотні

19 лютого у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся історичний екскурс «Свободу не спинити». На зустріч з учнями КВРПУБ були запрошені почесні гості - батько Героя Небесної Сотні, кіборга Олексія Дурмасенка, художник, громадський діяч Гліб Гржибовський та художник-аматор, голова студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом не зламні», учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Жорж Шанаєв.





Гліб Гржибовський розповів учням про свого сина. Життєрадісний, талановитий і дієвий Олексій мав великі плани на майбутнє... З перших днів він був на Майдані. Олексій став мужнім, відповідальним не тільки за себе й свою родину, а за побратимів і свою країну. Він пішов добровольцем в АТО, став кіборгом, разом зі своїм побратимом встановлював прапор України на другому поверсі розгромленого Донецького аеропорту. Життя Олексія обірвалося в 25 років.
















Учні уважно розглядали нагороду Героя і його бойові світлини.









Нагрудний знак «Герой киянин» був розроблений Глібом Гржибовським. Ним будуть нагороджуватись кияни, які загинули, захищаючи незалежність та сувернітет України на Майдані та в зоні бойових дій на Донбасі.




Учасник подій революції Гідності, представник старшого покоління, Жорж Шанаєв поділився своїми враженнями про роки, що минули з подій Майдану. Він закликав вшановувати Героїв Небесної Сотні не лише в ці дні. Справедливою даниною світлої пам’яті полеглих патріотів має бути наша щоденна копітка праця в ім’я успішної України.










До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у бібліотеці було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Справжні люди нашого часу».









Герої не вмирають!
Вони живуть у пам’яті народу!