12 жовтня, 2016

Про Київ, якого вже немає - презентація роману Сергія Батурина "Шизгара"

                                      10 жовтня у читальній залі ЦРБ 

ім. М.О. Некрасова відбулась презентація роману Сергія Батурина "Шизгара", що вийшов з друку у видавництві "НОРА-ДРУК". Рукопис роману відзначено ІІІ премією Міжнародного літературного конкурсу «КОРОНАЦІЯ СЛОВА-2016» в номінації «Романи».



Це твір у жанрі роману-ностальжі, абсолютно відсутньому в сучасній українській літературі. Слово “шизгара” походить від перекрученої назви англомовної пісні “She’s got it” культового гурту “Shocking Blue”, популярної у сімдесятих роках (https://www.youtube.com/watch?v=aPEhQugz-Ew. Саме в ці роки й відбуваються події роману.
Сергій Батурин говорить: "Цей роман дуже важливий для мене: по-перше, він потрапив до трійки переможців міжнародного конкурсу «Коронація слова», по-друге, книжка «Шизґара» – результат спільної роботи зі знаним видавництвом «Нора-друк», ми співпрацюємо вперше, робота – редагування, коректура, обкладинка, верстка, поліграфія – видається мені дуже достойною, тому, звісно, хочеться представити «Шизґару» читачеві. Я як автор намагався зробити цей текст багатоплановим, поліфонічним, помірковано-іронічним, з любовною та пригодницькою складовими".



















Бібліотекарі та читачі зацікавлено слухали про інші твори письменника, про роботу над різноплановими жанрами та закрученими сюжетами. Відбулося жваве обговорення подій, що відбувалися у 70-х роках ХХ століття.













Фото на згадку.


З відгуками та інформацією про презентацію книги можна ознайомитися тут:

або тут:


Немає коментарів:

Дописати коментар