21 грудня, 2016

З 3 по 20 грудня у ЦРБ ім. О. М. Некрасова була представлена виставка вишуканих прикрас Ольги Остроумової з Краматорська. 15 грудня відбулась презентація цієї виставки під назвою «Життя потребує милосердя».


Ольга Остроумова проживає у Краматорську. Вона талановита художниця, майстер традиційного народного мистецтва, член Творчого об`єднання народних умільців і художників «Натхнення», автор кількох персональних і колективних виставок у Краматорську, Донецьку, Києві, Санкт-Петербурзі.
Вона відкриває людям чарівний світ декоративно-прикладного мистецтва. Таку красу може створювати тільки духовно багата світла людина. Саме внутрішня сила, бажання «створювати» дає їй можливість боротися з тяжким захворюванням, яке поступово відбирає у неї життя. Вона – людина з обмеженими можливостями і потребує нашої уваги, допомоги, співчуття.

Виставка «Життя потребує милосердя».




Особливе місце займають вироби з каштану, нажаль на виставці їх небагато. З цього незвичайного матеріалу Ольга вирізає скальпелем об’ємні мініатюрні скульптури та камеї. Художниця використовує всі можливості каштану, щоб передати красу і неповторність своїх виробів. Від тваринок і героїв казок Ольга звернулася до біблійних образів, що підкреслює її ріст майстерності і духовної культури.




Жіночі прикраси відрізняються своєю елегантністю і художньою красою.

















Бібліотекар Локоть Н. Я. ознайомила присутніх з чудовими виробами майстрині.






На завершення заходу переглянули DVD-фільм
 про життя і творчість Ольги.
















Немає коментарів:

Дописати коментар