23 листопада, 2017

До Дня Революції Гідності та Свободи

21 листопада у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся
 вечір "Загинув за Україну". Учні КРВПУБ зустрілись з Глібом Гржибовським - батьком загиблого кіборга (позивний «Динамо») Олексія Дурмасенка.





Захід відкрила завідуюча відділом обслуговування Борисенко Г. М. Вона пояснила важливе значення цього свята для українців, особливо в наш час, коли продовжується боротьба за Незалежність нашої держави на сході України, представила аудиторії гостя Гліба Гржибовського - громадського діяча, художника, дизайнера, керівника творчого центру «ім. Олексія Дурмасенка ГГ-Корчуватий-Арт».






Після виконання Державного Гімну та вшанування пам'яті загиблих Героїв хвилиною мовчання, Гліб привітав всіх зі святом. Він відзначив героїчне минуле українського народу.







Події Революції 2013-го року, Революції Гідності присутні побачили очами батька, син якого знаходився серед активістів Майдану. Учні дізналися, яким юнаком був Альоша, чому пішов добровольцем в АТО і як загинув.







Гліб прочитав уривки з проекту сценарія художнього фільму «Просто герой», де змальовані найважливіші моменти життя Олексія в зоні АТО.

З найкращими побажаннями звернувся Гліб до учнів і запросив до бібліотеки №15, де знаходиться Меморіальна стіна пам'яті імені Олексія Дурмасенка, де можна більше дізнатися про життя Олексія, переглянути його світлини та побачити особисті речі, які вже набувають історичне значення для дітей та молоді.



На завершення зустрічі громадський активіст та художник-графік Жорж Іванович Шанаєв виконав власні патріотичні пісні.




Протягом заходу на екрані демонструвались світлини Олексія.

Немає коментарів:

Дописати коментар