09 листопада, 2017

Голос сучасності: до Дня української писемності та мови


 

8 листопада у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась зустріч українського письменника і журналіста тижневика «Новое время страны» Максима Бутченка з учнями КРВПУБ та читачами.






Письменник провів презентацію історичного роману «Куркуль», події якого розгортаються в 30-ті роки минулого століття, в період розкуркулення хазяйновитих заможних селян. З вуст у вуста в родині передавалася історія про Федота Шевченка, прадіда Максима, який мешкав на Слобожанщині, в основі твору - саме історія родини Шевченка. Автор пояснює, як  у далекі 1930-ті почалася повна зміна свідомості людини і який зв'язок між сучасними подіями на сході України та розкуркуленням.

Максим Бутченко представив також аудиторії серію своїх книг про сучасну війну на сході України - «Художник войны», «Три часа без войны», «Люди войны». Герої його творів – це реальні люди. Їх доля – це також доля України. Як каже автор, зрозумій історію свого народу та країни і ти дізнаєшся, хто ти є.




Журналіст розповів молоді про своє формування як особистості. Його шлях – це шлях від звичайного шахтаря на Донбасі до відомого письменника, до людини з громадянською позицією демократичного суспільства. Наводячи власні приклади, він розкрив важливі життєві принципи, які повинні визначити юнаки для себе.




Спілкування продовжилося в узькому колі. До уваги читачів був рекомендований тижневик "Новое время страны", мета якого формування менталітету сучасного європейця.







Фото на згадку


Немає коментарів:

Дописати коментар