29 січня, 2018

До 100-річчя бою під Крутами

29 січня 2018 року в Україні відзначатиметься 100 років бою під Крутами ( указ Президента України "Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років"), який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. 9 лютого 1918 року було підписано Брестський мирний договір, який означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин. Вважається, що саме тоді Україна здобула свою незалежність, а 24 серпня 1991 року її відновила.


Напередодні цієї події 26 січня у читальній залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбулась зустріч з Ярославом Люти – заступником керівника ВГО "Сокіл" та членом цієї організації Романом Гавриленко.






Ярослав запропонував молоді переглянути фільм "Крути: вони боролися, щоб ми перемогли". Він доповнив його своєю розповіддю про бійців та зброю того часу (показав гвинтівку 1918 року, наган) і продемонстрував зразки сучасної зброї. До речі, Ярослав - воїн АТО, знає про війну, яка вона є насправді, настрій та поведінку бійців.






























Ярослав надав учням практичні поради для нанесення військового гриму. На початку заходу дівчата отримали завдання замаскувати хлопців, але виявилося, що вони зробили  це неправильно.






Він запросив учнів на перегляд історичної реконструкції бою за завод "Арсенал" та на традиційний cмолоскипний марш від Арсенальної площі до Аскольдової могили, присвячений героям Крут.

 





До цієї дати було оформлено книжково-ілюстративну виставку
  "Крути – символ українського патріотизму".



Немає коментарів:

Дописати коментар