12 червня, 2018

День відкритих дверей для творчих людей

7 червня відбулися заходи, які об’єднали людей творчих, розумних, винахідливих, які постійно самовдосконалюються та розвиваються.

 В рамках програми благодійного культурно-просвітницького фонду "По зову сердца" у читальній залі бібліотеки відбувся психологічний лекторій. Він включає: заняття з арт-терапії, психологічні консультації, лекції з дієтології та екології.

Відкрила лекторій художниця Єрмак Олена Давидівна, яка з учасниками заходу провела заняття з арт-терапії "Українські витинанки".















Письменниця, психолог, художниця Кузнецова Тетяна Василівна в своїй лекції "Міфологія казки" розповіла присутнім про історичні корені народної творчості.







 В цей же день інтелектуальний лекторій розпочався з перегляду фільму "Відлуння віків. Олександрія", автором сценарію якого є письменник та журналіст Андрій Дмитрук. В фільмі розповідається історія виникнення дендрологічного парку "Олександрія".







 Потім Андрій Всеволодович відзначив, що 6 червня виповнилося 219 років від дня народження знаного поета Олександра Пушкіна. Присутні почули цікаві факти з життя видатної особистості.







Бібліотекар Логвиненко Зоя Антонівна продовжила захід темою "Пушкін і Крим" з циклу літературно-мистецьких заходів, спрямованих на поширення культурної та історичної спадщини Криму. Вона представила видання Тетяни Барської "Очарованье Пушкинской Тавриды".  У жанрі літературного краєзнавства письменниця знайомить з маршрутом подорожі Олександра Пушкіна по Криму та його творами, присвяченими Тавриді.



Педагогів зацікавила брошура кримського поета, члена НСП України Едуарда Абрамова, в якій надрукована десята глава до роману Пушкіна "Євгеній Онєгін", відомо що її рукопис був знищений поетом. На основі залишених матеріалів А сучасний автор на основі залишених матеріалів відтворив цю главу.





Музичним завершенням вечора став виступ Олександра Тарасова.
В його виконанні прозвучали також пісні на вірші Пушкіна.



Немає коментарів:

Дописати коментар