26 жовтня, 2018

Передумови здорового довголіття


25 жовтня, в рамках програми з реалізації Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року, у читальній залі бібліотеки відбулась зустріч з доктором медичних наук, завідувачем лабораторії епігенетики Інституту геронтології НАМНУ Олександром Михайловичем Вайсерманом.


Шановного гостя представив президент Благодійного Фонду ім. Володимира Фролькіса Андрій Всеволодович Дмитрук.





Олександр Михайлович народився в місті Києві (1957 р.). Випускник кафедри цитології, гістології та біології розвитку біологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка
 (1984 р.). Працює в Інституті геронтології АМНУ. Сфера наукових інтересів – епідеміологія, епігенетика, експериментальна геронтологія. Член редколегій журналів«FrontiersinGeneticsofAging»та «Journal of Gerontology & Geriatric Research». Автор близько 300 наукових праць.





Тема "Предикторы долгожительства: гены, среда или образ жизни?", яку розкрив науковець, супроводжувалась демонстрацією слайдів.



Присутні дуже уважно слухали лектора, записували важливу для себе інформацію.



Підбиваючи підсумки, Олександр Михайлович сказав, що головний секрет довголіття – це передусім здоровий спосіб життя (40%), в якому основні два фактори: правильне харчування та фізична активність, а генетичному фактору відводиться 30%, останні проценти на все інше (медецина, екологія, соціальне положення). До речі, дуже цікаво було почути про гормезис - позитивний вплив шкідливих факторів (радіація, гельмінти, алкоголь) в малих дозах на організм людини.




Питання та відповіді









Немає коментарів:

Дописати коментар