21 травня, 2019

19 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

19 травня співробітники ЦРБ ім. М. О. Некрасова відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" та вшанували пам'ять жертв
 Великого терору. 


Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.












Покладання квітів















Микола Плужник з людиною-легендою, Теодо́ром Григо́ровичем Дячу́ном — керівником Білоцерківської станиці братства ОУН-УПА
 ім. Василя Якуб'яка Київського крайового братства ОУН-УПА, комбатантом Української Повстанської Армії та громадським діячем.










Свою книгу "Тернистий шлях до волі" Теодор Дячун подарував голові Конгресу Українських Націоналістів Степану Івановичу Брацюню.
Книга мала би бути написана двадцять вісім років тому. Це справжня історія визвольного руху від першої особи. 20 березня Теодорові Дячуну виповнилося 92 роки, але він активний і завжди погоджується брати участь у заходах.
До речі, пан Теодор обіцяв подарувати цю актуальну книгу ЦРБ ім. М. О. Некрасова.




Протягом дня співробітник Биківнянського заповіднку для всіх бажаючих проводила екскурсії.





Немає коментарів:

Дописати коментар