19 серпня, 2019

Виставка-інтерв'ю з Валерієм Шевчуком

До 80-річчя від дня народження Валерія Шевчука на абонементі було розгорнуто книжкову виставку-інтерв'ю "Сад житейських думок,
 трудів і почуттів Валерія Шевчука".


  У творчому доробку Валерія Шевчука понад 70 книг. Його твори приваблюють тонким психологізмом, витонченим ліризмом, грунтовною філософією буття.



  За обсягом написаного він займає одне з перших місць у нашому письменстві. Прозаїк, дослідник давньої української літератури, поет, сценарист, вчений-літературознавець, фольклорист. Великий охоронець і примножувач скарбів занедбаних і напівзабутих, відкинутих зумисне чи випадково, розсипаних чи розгублених по стежках української історії. Лауреат Державної премії ім. Тараса Шевченка, а також премії Фонду Антоновичів, літературних премій ім. Євгена Маланюка, Олени Пчілки, Олександра Копиленка. Твори Шевчука перекладено 21 мовою.





  Валерія Шевчука поряд з Ліною Костенко й Ігорем Калинцем називають головним українцем - претендентом на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури. Чи відбудеться його висунення на це лауреатцтво? Це залежить від її величності Долі. Тому що за об'ємом і суттю зробленого Валерій Шевчук посідає одне з найважливіших місць в історії світового письменства.

Немає коментарів:

Дописати коментар