16 березня, 2024

Тиждень поезії

     Український інститут книги (УІК) запрошує долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії".
   Активності триватимуть з 16 до 24 березня, тобто охоплять Всесвітній день поезії (21 березня). Мета акції - відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.
   Тема тижня поезії - "Дім", а гасло - рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової - "Ріки незмінно течуть додому".
Мета - створити єдиний інформаційний простір, де кожен зможе знайти близькі для себе події: читацькі зустрічі, воркшопи, лекції та інші заходи, що сприяють популяризації читання.
    Працівники та користувачі ЦРБ вирішили розпочати тиждень з читання української класики. Напередодні події до ЦРБ була запрошена акторка, поетка, журналістка, блогерка Юлія Сак, яка представила уривки вистав за творами Лесі Українки. Адже всю свою творчість Леся присвятила Україні, батьківщині, рідному дому.

   До тебе, Україно, наша бездольная мати,
Струна моя перша озветься.
І буде струна урочисто і тихо лунати,
І пісня від серця поллється.



 
 
 Юлія Сак читає уривки 
з творів Лесі Українки: 
"Лісова пісня", 
"Хвилини йдуть", 
"До мого фортепіано", 
"Останні квітки" 
та "Contra spem spero!"




 

 

Акторка    продемонструвала уривок з моновистави "Кассандра" - драматичної поеми Лесі Українки.

 

 

 

 

 
 
Фото на згадку.


  
 
   Присутні ознайомилися з графічними роботами Жоржа Шанаєва, присвяченими феєрії Лесі Українки "Лісова пісня". Образи Мавки та Лукаша символічні та мають філософське забарвлення, хоч і виконані у дуже стислій манері.


   

       У ЦРБ постійно проводяться зустрічі з українськими письменниками та поетами. Презентації творів відомих авторів та аматорів є важливою частиною роботи бібліотеки, адже література як суспільне явище має неоціненне значення для патріотичного виховання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар