26 березня, 2015

До Міжнародного дня театру

У ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулося чергове засідання кінолекторію, присвячене Міжнародному дню театру (27 березня).


Ведучий Андрій Дмитрук запросив відому актрису театру і кіно, народну артистку України і Росії, чарівну жінку, Ларису Валентинівну Кадочникову. Вона народилася і виросла у Москві, але доля склалася так, що вже 50 років живе у Києві. З 1964 Лариса Валентинівна – актриса Київського театру російської драми імені Лесі Українки, знялася більш ніж у 45 фільмах, серед яких особливе значення мають «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «Вечір на Івана Купала».


Актриса розповіла присутнім цікаві моменти з своєї творчої біографії, а також про внутрішній стан актора під час виступу на сцені театру та зйомок в кіно. Вона підкреслила, що будь-який актор, не зважаючи на нервове, моральне і фізичне навантаження, повинен завжди бути в гарній формі. Лариса Валентинівна своїм чудовим виглядом це демонструє.






Присутні уважно слухали актрису. Кожний мав змогу поспілкуватися з творчою людиною.







Зустріч закінчилася переглядом художнього фільму «Тіні забутих предків», в якому Лариса Кадочникова виконала головну роль. Цей фільм – поетична драма про велике кохання Івана і Марічки. Нам відкривається чарівний світ народних переказів, звичаїв і побуту старих Карпат.


До Міжнародного дня театру було оформлено виставку-панораму «Доля – сцена. Спадщина – творчість». Користувачі з великим задоволенням знайомляться з корифеями українського театру: С.Крушельницькою, Л.Курбасом, М.Яковченком, Б.Ступкою,  А.Роговцевою та іншими відомими акторами.