06 березня, 2015

«Мости лише єднають, створюють, надихають»


В ЦРБ ім. М. О. Некрасова в рамках кінолекторію відбулася тематична година «Мости єднають, створюють, надихають», присвячена 145- річчю від дня народження Євгена Оскаровича Патона – українського вченого, фахівця в галузі мостобудування, автора сотень наукових праць, 35 проектів мостів, розробок зварювальних технологій. На заході були присутні учні КВРПУБ.

Велич і масштаб генія Патона можна уявити, навіть лише ознайомившись з найбільш відомими його створіннями. Для кожного киянина Євген Патон - автор проекту першого суцільнозварного мосту через Дніпро, іменем якого названо цю споруду. Євген Оскарович не дожив до зна­менної події менше трьох місяців. Міст був введений в експлуатацію 5 листопада 1953 року.


Добре відомий киянам – Парковий міст, що поєднує сучасні Хрещатий і Маріїнський парки. Зведений у далекому 1910 році через Петрівську алею, він начебто покликаний лише поєднувати, а не розлучати. Всі його називають Міст Закоханих, але у нього є ще одна назва - «Чортів» місток.


З біографією Євгена Оскаровича Патона учнів КВРПУБ ознайомила бібліотекар Людмила Михайлівна Потяка.








Користувачі переглянули документальний фільм «Київські мости» Андрія Дмитрука, який відкриває неповторний світ мостів столиці України на архівних знімках та в унікальному відео.





Наші відвідувачі ознайомилися з переглядом літератури
 
 «Патон – науковець і практик».