02 березня, 2015

Засідання кінолекторію


26 лютого в рамках кінолекторію «Здоров’я та довголіття» відбулося засідання. Ведучий Андрій Дмитрук, як голова товариства «Синтез», ознайомив присутніх з меморандумом інститутів НАН України і НАМН України, громадської організації «Товариства «Синтез» - «Підтримка досліджень в області подовження життя людини – головний виклик часу!»

Андрій Всеволодович пояснив, що в даний час в Києві реалізується цей добродійний проект, основне завдання якого - знайти кошти для підтримки вітчизняних досліджень в області подовження людського життя.
Інформаційним спонсором залишається журнал «Радуга». Нагадаємо, що в № 5-6 за 2014 рік була надрукована програма «Жити довго, жити вічно». Режисер Андрій Дмитрук знімає фільм на цю тему. Він звертається до всіх, кого цікавить ця проблема, і хто має змогу долучитися до проекту.


Після обговорення меморандуму присутні переглянули документальний фільм «Олександр Богомолець. В опозиції до смерті». Цей фільм - історія українця, який кинув виклик смерті.
У свій час під керівництвом Олександра Богомольця було здійснено унікальний винахід: консервація крові, - яку можна зберігати та транспортувати на великих відстанях Це планетарного рівня відкриття. Воно і нині не втратило актуальності. Академік Богомолець також здійснив не менш важливі відкриття та винаходи: про сполучну тканину, про артеріальний тиск, та створив всесвітньовідому сироватку АЦС. І усе це заради світлої ідеї - продовження людського життя до 130-150 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар