27 жовтня, 2015

Бібліотечний фестиваль "Творимо добро разом"

24 жовтня відбувся бібліофест "Творимо добро разом", організаторами якого стали ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотека № 15 для дітей.


Програма бібліофестивалю для дітей включала книжкову виставку "Граємося та читаємо", екскурсії-ознайомлення з експозиціями "Материнської світлиці", "Грінівської вітальні", галереї "GG-Корчуватий-АРТ", які проводила завідуюча бібліотекою Алла Дубенюк.









Дитячий фольклорний ансамбль «Цвітень» при Національному заслуженому академічному народному хорі України імені Г.Верьовки представив музично-ігрову фольклорну програму для дітей різного віку та подарував бібліотеці книгу та аудио-диск «Веснянки». Це експедиційні матеріали керівника колективу Марії Пилипчак, в якому зібраний дитячий ігровий фольклор з усієї України. Зауважимо, колективу наступного року виповнюється 30 років. За цей час записано декілька відеофільмів, видано вісім дисків, п’ять книг – досліджень народної пісенної спадщини, серед них і для дошкільнят та молодшого шкільного віку.





Скоромовки й забавлянки, рухливі ігри та жартівливі пісні вчили з дітьми мами молодшої групи колективу, демонструючи присутнім, як займатися з дітьми, використовуючи методику Марії Пилипчак. Всі присутні отримали на згадку і для вивчення копії сторінок з різних видань: «Колискові», «Колядки і щедрівки», «Веснянки», «Грайлик».






Концертмейстер середньої групи ансамблю Юлія Миронова провела відкрите заняття з середньою групою ансамблю, до якого могли долучитися всі бажаючі. Юлія – випускниця колективу, яка стала професійним музикантом і нині передає традиційну пісенну спадщину підростаючому поколінню. Це найкраща спадковість поколінь «Цвітня».







Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова підтримали бібліофест майстер-класами. Так, майстер-клас з виготовлення паперового човника в техніці орігамі провела Антоніна Чух, налаштовуючи дітей та їх батьків на  хвилю мрій Грінівських персонажів та споконвічного прагнення людини до щастя.




Майстер-клас з української вишивки та символіки «Козацька зірка Алатир» провела Тетяна Серебреннікова. З найменшими дітками знайшли на книжковій виставці «Граємось та читаємо» книги про козаків, відшукали, де могла бути та зірка і, врешті, спробували її намалювати на папері. Старші діти креслили та вишивали. Цікаво було дізнатися, що це найпоширеніший орнамент української традиційної вишивки, який можна вишити багатьма техніками. 





Наостанок наведемо один відгук від майстер-класу : «Я дуже рада, що потрапила на цей фестиваль. І не піду з бібліотеки, доки не вишию свою зірку. На шкільні канікули нам дали завдання в школі щось вишити. А в мене тепер буде  готова вишивка, і я зможу розповісти про неї!».



Тож бібліотека не тільки гуртує людей навколо книги, а й сприяє творчості в усіх напрямках і заохочує до спілкування та змістовного дозвілля. Запрошуємо всіх наших користувачів долучатися до проектів ЦБС Голосіївського району м. Києва:





Саме завдяки цим проектам стає можливим навіть бібліофестиваль, як це сталося в б-ці №15 для дітей.