21 жовтня, 2015

Презентація роману Андрія Дмитрука «Смертеплаватели»

15 жовтня в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулася презентація для співробітників та користувачів  ЦБС Голосіївського району  роману відомого письменника-фантаста, журналіста та кінорежисера Андрія Дмитрука «Смертеплаватели».



Головний бібліотекар Зоя Антонівна Логвиненко представила присутнім давнього друга
 ЦРБ ім. М. О. Некрасова Андрія Всеволодовича Дмитрука
.


Андрій Дмитрук народився в Києві. Закінчив ВДІК. Написав близько сотні сценаріїв науково-популярних, документальних і художніх фільмів, кілька десятків оповідань українською та російською мовами. Усього випустив п'ять фантастичних збірок (дві українською та три російською мовами), а також романи «Битва богов» та «Смертеплаватели». З 1993 - 2005 був автором і головним ведучим декількох телепрограм Національної телекомпанії України. З 2006 року - головний редактор журналу «Искатель. Украина», а також голова товариства «Синтез».



Письменник- фантаст розповів, що роману «Смертеплаватели» він присвятив 16 років праці. Свій твір автор назвав «першою вітчизняною монументальною утопією після «Туманності Андромеди» і пояснив його загадкову назву.






Своїми враженнями про книгу «Смертеплаватели» поділилася гостя заходу - талановита поетеса Аріола Мілодан. На її думку, роман Андрія Дмитрука має чітке наукове обґрунтування.







Твір дуже зацікавив присутніх.






Бібліотекарі отримали в подарунок книгу з власним підписом автора.