13 травня, 2016

До Міжнародного дня родини

12 травня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова до Міжнародного дня родини з учнями Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбулась тематична зустріч
  «Народні традиції та їх роль у сімейному вихованні»
. Захід провела провідний бібліотекар
Тетяна Серебреннікова.





Тетяна нагадала учням, що кожна нація, кожен народ мають свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення, яких відбувалося протягом багатьох століть. І тільки вивчаючи і знаючи ці традиції, ми зможемо передавати культурну спадщину свого народу нащадкам.








Ведуча розповіла присутнім про родини визначних українських митців – Лесі Українки, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Панаса Саксаганського, Максима Рильського. На прикладах цих сімей Тетяна показала, як відбувалося формування у дітей національної самосвідомості. Саме в сім’ї зароджувалися ідеї, обговорювалися і вирішувалися всі українські (культурні й громадські) справи.



Увагу учнів Тетяна звернула на вишивку та сорочку-вишиванку, підкреслила її велике значення в житті нашого народу. У наш час вишиванка стала своєрідним засобом самовираження патріотичних почуттів.






Під час свого виступу Тетяна запитувала учнів про традиції їх сімей, про відношення до вишиванки... На завершення заходу вона звернулася до молоді з проханням активніше долучатися до збереження українських традицій.












Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Традиції та звичаї українського народу».















1 коментар: