25 вересня, 2017

У пошуках казки

21 вересня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась презентація виставки «У пошуках казки» художника-графіка Василя Легкого, яку провела Мирослава Татарчук (дружина митця) – старший науковий співробітник відділу народного мистецтва Національного музею народної архітектури та побуту України.





У читальній залі зібралися шанувальники образотворчого мистецтва, друзі художника.











Мирослава емоційно піднесено та яскраво розповіла присутнім про митця та історію створення кожної його картини, а також про їх участь у багатьох соціальних проектах.


Легкий Василь Юрійович народився у
 м. Києві 29 квітня 1981 року, навчався у київській художній школі №9. У 1998р. розпочав навчання на видавничо-поліграфічному факультеті київського політехнічного інституту.
2006 року-отримав диплом і спеціальність художника – графіка. Після закінчення інституту працював дизайнером у будівельній фірмі, головним художнім редактором у видавничому домі «Києво-Могилянська академія». Нині – майстер-викладач літографської майстерні Національної художньої академії образотворчого мистецтва і архітектури у м. Києві. Багато мандрував, їздив у творчі відрядження до Італії, Чехії, Польші та Німеччини, робив замальовки у Болгарії та країнах СНД. Мандрівки мальовничою Україною, знайомство із видатними пам’ятками архітектури та мистецтва Вітчизни урізноманітнювали враження художника.
Митець працює у різноманітних жанрах художньої творчості: скульптура, олійний живопис, акварель, графіка (літографія), також виговляє театральні маски, різбить по дереву...





Мирослава  також талановита і творча людина. Вона входить до складу етнографічного музичного гурту. У її виконанні прозвучало кілька українськіх старовинних народних пісень.







У заході взяла участь представниця ромської національності - Ірина Михай-Поліна, яка грає в музичному гурті на мандоліні.









Запрошуємо відвідати виставку "У пошуках казки "  Василя Легкого, яка експонується у читальній залі нашої бібліотеки протягом вересня-жовтня.

1 коментар: