04 грудня, 2017

Ювілей книги Андрія Дмитрука "Велика місія цивілізаторів"



28 листопада у читальній залі ЦРБ
 ім. М. О. Некрасова відбувся захід, присвячений 50-річчю виходу першої книги Андрія Дмитрука "Велика місія цивілізаторів". Ця унікальна збірка фантастичних оповідань побачила світ у 1967 році, в київському видавництві "Веселка".











Андрій Дмитрук - відомий український письменник-фантаст. Його перша публікація — оповідання "Міраж" (1963). Активно публікувався в 1970 – 1980-х роках, написав кілька десятків оповідань українською та російською мовами. Усього випустив п'ять фантастичних збірок (дві українською та три російською мовами), а також романи "Битва богов" та "Смертеплаватели".
У 1990 року опублікував збірку "Сліди на траві". У 2016 році вийшла фантастична повість "История сердобольного вампира" та книга-документ "Мы - дети Днепра".

У читальній залі зібрались поціновувачі творчості Андрія Всеволодовича: друзі, колеги, викладачі, дирекція видавництва "Перун", читачі.





Письменник також представив збірку "Великая мисия цивилизаторов", яка  вийшла російською мовою у Єкатеринбурзі, у 2011 році. Це перевидання збірки 1967 року.



Андрій Всеволодович розповів присутнім про свій творчий шлях письменника-фантаста. Дізналися, як талановитий послідовник єфремовської школи фантастики змінював та ускладнював напрямки своєї літературної діяльності.


Як завжди зустріч пройшла в формі інтерактиву.














Сподіваємося, що наші читачі дочекаються перевидання
 збірки "Велика місія цивілізаторів" і зможуть її прочитати.

Немає коментарів:

Дописати коментар