21 січня, 2019

22 січня п'яті роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв України - Сергія Нігояна та Михайла Жизневського

21 січня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся патріотичний захід «У їхніх серцях жила Україна», присвячений п’ятим роковинам загибелі активістів Євромайдану, Героїв України С. Нігояна та М. Жизневського. На зустріч з учнями Київського регіонального вищого професійного училища будівництва був запрошений учасник революції Гідності Ярослав Люта (заступник керівника ВГО «Сокіл»).

Завідувач відділу обслуговування ЦРБ ім. М.О. Некрасова Галина Миколаївна Борисенко нагадала учням, що 22 січня - визначна дата в історії України: 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та День Соборності України. Разом із тим, у ці дні український народ  згадує загиблих  Героїв Небесної Сотні. 

22 січня 2014 року став роковим днем. Саме цього дня загинули перші учасники Євромайдану - українець вірменського походження Сергій Нігоян і білоруський націоналіст Михайло Жизневський. Загибель цих юнаків різко активізувала дії з боку євромайданівців.




Саме про події того часу на Майдані, про свої враження і відчуття розповів присутнім гість заходу, учасник та свідок Революції Гідності.

Ці трагічні події не можна забувати, затирати і зраджувати. Це приклад свободи та гідності, це шлях, що веде до звільнення від будь-яких проявів рабства.





Вшанування пам’яті загиблих героїв хвилиною мовчання



Слава Україні! Героям Слава!


До цієї скорботної дати інформаційно-бібліографічний відділ підготував бібліографічний нарис "Їх імена вкарбовані у вічність".





Немає коментарів:

Дописати коментар