04 січня, 2019

Легендарний тренер, який випереджав час


4 січня у читальній залі відбувся захід, присвячений геніальному та легендарному
 тренеру Динамо та збірної СРСР
  Валерію Лобановському. 
Його ім’я відоме в усьому футбольному світі й золотими літерами вкарбовано в спортивну історію України.

6 січня Великому Метру виповнилося б 80 років.




Вшанувати пам’ять тренера-переможця зібрались учні КРВПУБ та
прихильники легенди футболу.


 Завідувач відділу обслуговування Г. М. Борисенко  розпочала захід з бліцопитування про український футбол, футболіста та легендарного тренера Валерія Лобановського.














Галина Миколаївна представила глядачам унікальні альбоми, яким вже більш ніж 30 років, про зірок українського футболу та Валерія Васильовича. Власник цих альбомів Борисенко Костянтин Олексійович - палкий шанувальник та в свої молоді роки гравець футболу.






Присутні переглянули документальний фільм "Планета Лобановского".



Фільм "ПЛАНЕТА ЛОБАНОВСКОГО" - переможець 3-х міжнародних кінофестивалів. Він розповідає про видатного футболіста і футбольного тренера Валерія Лобановського. Велика частина його життя була пов'язана з командою «Динамо» (Київ). Під його керівництвом ця команда вісім разів ставала чемпіоном СРСР, шість разів завойовувала Кубок СРСР, двічі вигравала Кубок володарів кубків серед європейських команд, завойовувала Супер Кубок Європи.
Лобановський тренував і збірну СРСР, і збірні Кувейту і Об'єднаних Арабських Еміратів, але особливо великий його внесок в український футбол. Багато учнів Лобановського отримали світове визнання. Наприклад, Андрій Шевченко. Методика Лобановського, його тактика і стратегія взяті сьогодні на озброєння багатьма клубами різних країн.
Це фільм про людину, котрий присвятив футболу все своє життя. Він був один із кращих форвардів СРСР першої половини 1960-х років. Валерій Лобановський ввійшов в історію футболу як блискучий виконавець кутових ударів. «Сухий лист» у його виконанні став класикою футбольної майстерності.
 Валерій Васильович і помер практично на футбольному полі: у нього стався інфаркт під час матчу київського «Динамо» із запорізьким «Металургом». Прямо зі стадіону його відвезли в лікарню, де він і помер.

2017 року УЄФА включила В. Лобановського до десятки кращих тренерів європейського футболу.

Немає коментарів:

Дописати коментар