02 жовтня, 2019

"Коли злітають літаки": презентація нової книги Юлії Матту


До Всеукраїнського дня бібліотек в ЦРБ ім. М.О. Некрасова для користувачів бібліотеки, учнівської молоді та гостей м. Києва відбулась приємна зустріч з молодою письменницею, журналісткою, відомою блогершою та (що приємно) бібліотекаркою Юлією Матту. Вона вже відома нашим користувачам за книжками "Жашківські равлики" та "Багалія", презентації яких набули широкого розголосу серед читачів.
"Коли злітають літаки" - третя книжка молодої письменниці, яка надзвичайно любить подорожувати та відвідувати бібліотеки інших країн.

Під час зустрічі Юлія Матту розповіла про свою журналістську діяльність в інтернет-газеті «Український інтерес», яка з 1 серпня ц.р. видається і в паперовому варіанті, Юлія пише статті для кількох рубрик та веде свій блог.
Як волонтер, Юля навчає англійської дітей і молодь з інвалідністю (переселенців зі сходу України). За час роботи у громадських проєктах понад сто її учнів отримали базові знання мови, навчились писати, читати, чути мову і спілкуватись.
Працюючи в Київській районній бібліотеці ім. О. Герцена на посаді бібліографа, вона не полишає при цьому громадську діяльність. До речі, в бібліотеці теж проходять безкоштовні уроки англійської для всіх охочих. Двері бібліотеки відкриті для всіх, хто хоче поспілкуватись, порадитись і змінити докорінно власне життя. Таким чином зароджується новий соціальний онлайн-простір «Matto-school».
Навесні 2019 року Юлія започаткувала ще один авторський проект «Бібліотечний туризм», за підтримки газети «Культура і життя». Письменниця подорожує світом з метою дослідити бібліотеки інших країн, поспілкуватись з бібліотекарями світу і об'єднати ці культурні прошарки.














Спілкуючись з письменницею, молодь зацікавилася як відбувається процес написання текстів в модні блоги, присутні на зустрічі викладачі питали про організацію мовних онлайн-шкіл, а бібліотекарі - про досвід бібліотечного туризму в Україні та Європі.

Учасники заходу вкотре переконалися, що гарний настрій з легкістю створюється за допомогою книжок, презентованих особисто письменником. Особливо, якщо це романтично-детективний роман «Коли злітають літаки», події у якому відбуваються у чарівному і загадковому Стамбулі, написаний талановитою та харизматичною Юлією Матту.



У бібліотеці вже є нова книга, подарована письменницею! Заходьте! 
Читайте та посміхайтеся!

Гарний настрій гарантовано! 

Немає коментарів:

Дописати коментар