04 жовтня, 2019

"Історія на екрані": кінолекторій документального фільму


Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова проводять велику роботу з популяризації здобутків у культурному та історичному просторі України.

Надзвичайно цікавою стали зустрічі з кінорежисером, автором багатьох фільмів з історії України, проблем розвитку сучасних тенденцій в українському кінематографі, екс-гендиректором Національного центру ім. Олександра Довженка Агарковою Ліною Станіславівною, яка запропонувала для користувачів нашої бібліотеки кінолекторій документального фільму "Історія на екрані".

До Всеукраїнського дня бібліотек у рамках кінолекторію відбувся перегляд авторських кінофільмів «Триптих «Про книги» (18.09) та «Ірпінь «срібного віку» (26.09).



Під час перегляду кінофільму«Триптих «Про книги» Вона розповіла про історію створення фільму, який стосується відомого київського часопису початку ХХ ст. «Огни» та його головного редактора Ольги Прохасько.






У заході також взяли участь:




Колега з бібліотеки ім. О. Грибоєдова Тетяна Шевчук виконала авторські пісні на слова відомих українських поетів






Поет-аматор, читач бібліотеки Василь Алоєв презентував поетичну збірку «Единый миг» та подарував бібліотеці та кожному присутньому на заході












Поет та музикант Олег Барабаш представив свою філософську лірику та оригінальні авторські музичні композиції у жанрі «спейс»

26 вересня переглянули фільм "Ірпінь "срібного віку", яку представляли режисер Ліна Агаркова та автор ідеї і сценарист Олена Плаксіна. 

Стрічка розповідає про перші 20 років існування Ірпеня. Важливо, що у процесі підготовки фільму вдалось дізнатись відомості про першого генерального архітектора нашого міста – Георгія Ковалевського, який після міграції з України у міжвоєнний період керував розвитком усього містобудування у Белграді, а також розробив генеральний план забудови цього міста й навіть отримав Гран-прі за цей проект у 1925 р. на Паризькій декоративній виставці












Олена Плаксіна, краєзнавець Ірпінського регіону, перший керівник  Інформаційно-туристичного центру Ірпеня (2011–2014 рр.), раніше працювала зберігачкою фондів Ірпінського історико-краєзнавчого музею, ознайомила присутніх зі своїми історичними розвідками, розповіла про виникнення дачних селищ Ірпінь та Буча, про їхніх перших мешканців. А ще представила власні краєзнавчі видання: «Старий Ірпінь», «Булгаківська Буча», «Ірпінь – історія живе поруч»

 













Ця подія стала важливим етапом у вдосконаленні діяльності ЦРБ ім. М.О. Некрасова з розвитку краєзнавства, відновлення історичної пам'яті, залученні фахівців різних галузей









Бібліотека дає можливість розкритись творчим особистостям, познайомити громаду з мистецькими надбаннями та цікавими дослідженнями! Заходьте!

Немає коментарів:

Дописати коментар