20 січня, 2020

"Кіно у бібліотечному просторі: спогади про Крим"

15 січня 2020 року в рамках кінолекторію документального фільму "Історія на екрані" відбувся показ авторських фільмів кінорежисера Ліни Агаркової, присвячених Дню Автономної Республіки Крим. Саме цього дня в 1991 році більшість кримчан на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України.















Ліна Агаркова кінорежисер, автор багатьох фільмів з історії України, проблем розвитку сучасних тенденцій в українському кінематографі, екс-гендиректор Національного центру ім. Олександра Довженка. 






Присутні переглянули фільми "Херсонес" - про античне місто на березі Чорного моря та фільм про мистецьке та культурне життя селища Коктебель - "В гостях у Мірель Шагінян". 90-річна художниця вірменського походження згадувала про митців та літераторів, з якими вона спілкувалась протягом свого довгого життя. Родина Шагінян-Цигаль-Поліщук - це представники 4-ох поколінь художників, скульпторів, письменників, акторів.








Олександр Верхман - душенаказник Ніни Грін поділився спогадами про людей та події, пов'язані з літературними явищами, свідком яких він був.






В заході взяли активну участь працівники бібліотеки № 15 для дітей, адже документальні матеріали "Грінівської вітальні", картини та книги про творчість О. Гріна тимчасово знаходяться в приміщенні ЦРБ ім. М.О. Некрасова (у бібліотеці № 15 розпочався ремонт). І всі заходи Грінівської вітальні будуть проходити у цій бібліотеці. 





Сергій Черепанов - письменник, член редколегії журналу "Радуга", театральний та громадський діяч представив проєкт дискусійного клубу для молоді, яким зацікавились викладачі Київського транспортно-економічного коледжу. Студенти цього коледжу є постійними користувачами ЦРБ ім. М.О. Некрасова. 






Бібліотека є справжнім центром спілкування, втілення нових ідей та пропозицій творчих людей та молоді, затишним осердком культури для читачів різних поколінь.




Немає коментарів:

Дописати коментар