27 лютого, 2013

Літературний вечір «Чарівник поетичного слова», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського поета Андрія Малишка



В ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся літературний вечір «Чарівник поетичного слова», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського поета Андрія Малишка. Учасника вечора стали студенти ІІ-ІІІ курсів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. 
З розповіддю про Андрія Самійловича Малишка виступили гості бібліотеки – відомі українські літератори Олександр Бакуменко та Віктор Женченко.
Олекса́ндр Дани́лович Баку́менко— український поет, прозаїк, публіцист, літературознавець, перекладач, відповідальний секретар Київської міської організації НСПУ. Є автором: поетичних збірок «Серпневий падолист», «Сніги ідуть весною», «Батьків камертон», «У пісні вічності душа…»; художньо-документальної повісті «Захисник Чернечої гори», «Зодчий слова»; публіцистичних нарисів «Про вічне у пісні і слові…».
Книжковий фон бібліотеки збагатився подарунками автора: книга поезій «Напуття» та книжки з серії «Літературна галерея» з автографами Олександра Бакуменка – зайняли достойне місце на книжкових полицях бібліотеки.
Віктор Васильович Женченко український співак, поет і перекладач. Заслужений артист України. Заслужений діяч мистецтв України. Працює в українському фонді культури. 

Автор поетичних збірок «Струна» (1971), «Батькова скрипка» (1974), «Сонячний бік вулиці» (1980), «У сяйві тополиних грацій» (1983), «Яринчин віночок», «Поезії» (1986), «Зневаж свій страх», «Зорова поезія», «Спрага на двох». Лауреат літературної премії імені А. Малишка.
Віктор Женченко розповів не тільки про долю та творчу біографію Андрія Малишка, адже, він, маючи музичну освіту, був першим виконавцем кількох пісень на слова А. Малишка. У своєму виступі він підкреслив важливу ролі поета у вихованні молоді, гармонізації суспільства. Він також подарував бібліотеці книги – поетичну збірку «У присмерку долі…» і яскравий зразок візуальної поезії «Спрага на двох», передмову до якої написав відомий вчений та громадський діяч Іван Дзюба.
Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, академік НАНУ Іван Дзюба.
Працівники бібліотеки Галина Борисенко, Татьяна Мартиненко, та викладач української мови та літератури училища Галина Петрівна Латишенко завжди раді гостям бібліотеки, дуже вдячні нашому шановновнуму письменству за активну творчу та громадську роботу, спрямовану на пробудження патріотичної свідомості молоді.




Немає коментарів:

Дописати коментар